Oscar si Tanti Roz

…Asta se intampla de dimineata. Eram singur pe lume. Era asa de devreme, ca pasarile dormeau inca. Iar tu incercai sa fabrici zorile. Ti-era greu, dar nu te lasai. Cerul palea. Umpleai tariile de alb, de gri, de albastru, alungai noaptea, uflai din nou viata peste lume. Nu te opreai. Si atunci am inteles care-i diferenta dintre tine si noi: tu esti tipul neobosit! Cel care nu renunta niciodata. Intotdeauna la datorie. Si uite ziua! Si uite noaptea! Si uite primavara!Si uite iarna! Si uite-l pe Oscar! Si uite-o pe tanti Roz! O sanatate de fier, n-am ce zice.

M-am prins ca venisesi. Si ca-mi explicai secretul tau: priveste lumea in fiecare zi de parca ai privi-o pentru prima data.

Si atunci ti-am urmat cuminte sfatul. Pentru prima data. Contemplam lumina, culorile, copacii, pasarile, animalele. Simteam cum aerul imi umple narile si ma ajuta sa respir. Auzeam vocile care rasunau pe coridor ca-n turla unei catedrale. Simeam ca traiesc. Si ma infioram de bucurie. De fericirea de a exista. Minunat.

Iti multumesc, Doamne-Doamne, c-ai facut asta pentru mine. Mi se parea ca ma tii de mana si ca ma duci in miezul misterului, ca sa-l contemplu. Iti multumesc.

 

Eric Emmanuel Schmidt – Oscar si Tanti Roz

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Oscar si Tanti Roz

  1. Pingback: Fragmente de călătorie - Claudia Tănăsescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s