Despre fotografie

“El a practicat fotografia aproape treizeci de ani, timp in care a acumulat comori de experienta in arta fotografica. Isi tinea negativele intr-un sertar al biroului. Apoi, acum vreo zece ani, a izbucnit un incendiu care i-a distrus munca lui de o viata. Toate negativele, cea mai mare parte din echipament au disparut in foc. Asa ca fructele a treizeci de ani de munca creatoare s-au pierdut iremediabil.
El a jelit ca si cand i-ar fi murit un copil. Dupa trei ani, chiar i-a MURIT un copil.. Atunci a inteles cat de relativa este suferinta si ca, daca a putut sa treaca peste o asemenea pierdere, va trece peste orice obstacol.
Dar mai mult decat atat, areusit sa vada imaginea de ansamblu si sa inteleaga substratul valoros care se afla in spatele acesteia, ceea ce nu poate fi niciodata atins de foc. El a invatat sa vada viata ALTFEL. De atunci inainte, de fiecare data cand se trezeste dimineata vede o lume de umbre, lumini, de forme si texturi, o lume de frumusete. armonie si echilibru.Realizarea sa spirituala reflecta un lucru pe care maestri zen in spun discipolilor lor, si anume ca toate caile si toate activitatile, fie ca este vorba de profestii, sport, arte sau mestesuguri, servesc ca mijloace de dezvoltare interioara, sunt ca o barca de care ne folosim ca sa traversam raul. Dar odata ajunsi pe malul celalalt, nu mai avem nevoie de barca.”

Dan Millman – Calatoria sacra a luptatorului pasnic

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Despre fotografie

  1. Pingback: Fotografiind cele vazute si nevazute - Claudia TanasescuClaudia Tanasescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s